Loader Image

Leiderschap

Professioneel leiding geven aan anderen begint met jezelf kennen en leiding kunnen geven aan jezelf. Dat vraagt persoonlijk leiderschap. Weten wie jij bent, wat je kunt, waar je voor staat en waar je voor gaat is essentieel op het moment dat je anderen wilt coachen en sturen.

Via een traject gericht op persoonlijk leiderschap help ik jou om effectiever leiding te geven. Voor mij is leiderschap vooral coachend of dienend leiderschap. Niet jij als leidinggevende staat centraal maar de ander, de medewerker of het team. Welke talenten zijn aanwezig bij de ander en wat heeft hij nodig om tot zijn recht te komen en toegevoegde waarde te leveren aan de organisatie/het team waarvoor hij werkt.

Een traject gericht op – persoonlijk – leiderschap begint met het krijgen van inzicht in jezelf, je waarden, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Vervolgens gaan we in op de effectiviteit van jouw impact op anderen. Ontwikkelvragen die aan de orde komen zijn onder andere: herken jij de talenten van je medewerkers en heb jij door wat anderen nodig hebben en beweegt? Op welke manier motiveer en stimuleer jij anderen? Hoe kun je onderlinge samenwerking creëren en verbeteren? Hoe ga je om met weerstand, spanningen, tegenwerking en emoties?

Via coachgesprekken en gerichte oefeningen ga je aan de slag met de ontwikkeling van jouw (persoonlijk) leiderschap. Ieder traject is maatwerk. In een kosteloos kennismakingsgesprek gaan we in op jouw vraag en de achtergrond van je vraag. Op basis daarvan maak ik een gerichte offerte.